tirsdag 2. februar 2010

Lengter etter vår...

Kulda holder seg, men det merkes at dagene blir lyserer. Med nytt år så har igjen utålmodigheten og rastløsheten våknet, og jeg gleder meg voldsomt til vi kan gå i gang med huset igjen. Jeg tenker stadig på hva vi kan komme i gang med først, hva som må vente og hvor fint det blir når vi bare får gjort litt mer.

I helga var vi på Flå, men det er mye snø og tungt hvis man vil gå ut til Buøen. Traktoren er på service, men når den er tilbake har vi planer om å måke opp veien. Da blir det litt lettere å komme i gang når sola endelig begynner å varme.

Og så drømmer jeg meg bort og ser for meg en kopp te i solveggen, når vi tar pause fra arbeidet med gulvene / vinduene / pipa / et-eller-annet.

Vi har vært i kontakt med en som driver med pipe-rehabilitering, og kommer nok til å engasjere han til å sette inn et nytt rør inni den gamle pipa. Da blir det gjort skikkelig, og vi får muligheten til å fyre.

Bare det kunne bli plussgrader, så vi kan komme videre fra planlegging til arbeid. Pipemannen trenger plussgrader, det må være plussgrader for at vi skal få skummet vinduene og det er greit med litt varme så vi ikke får neglebitt når vi skal snekre gulvene på plass.

Ellers så diskuterer vi kjøkken (og interiør forøvrig), siden jeg har store planer om å kjøpe kjøkken en eller annen gang i løpet av året. Det er vanskelig dette med valg av stil, når man skal innrede et gammelt hus som mangler "alt". Noe må nødvendigvis bli nytt, og så er spørsmålet hvordan man får til en helhetlig og tidsriktig stil?

Hvis noen har gode eksempler å vise meg, så hadde det vært fint :)

Sigrid.

4 kommentarer:

Sandoren og Blåsten sa...

Hei!
Så flinke dere har vært med dette stedet! Skal bli artig¨å følge med videre. Kjenner at jeg gleder meg til det blir vår, og for vår del sommervei frem. Stadig noen prosjekter på disse hyttene...

I gamle dager var det vanlig at man lagde kjøkkeninnredningen på stedet og dermed fikk man en utforming og stil som ble lokal. Bare en ide...bilder har jeg desverre ikke.

Lykke til videre!

Hilsen Gry K

BROCANTE sa...

Gleder meg til dere setter i gang igjen. Det med rør i pipa gjorde jeg i et hus jeg leier ut - det ble veldig bra. En annen ting er at de strenge brannforskriftene blir mye enklere. Blandt annet kan man ha gulvlister og taklister på brannmur - man kan henge ting på brannmur osv. Gamle hus er jo ikke bygget etter dagens forskrifter så det ble mye enklere etter at pipa var ordnet. Tryggere blir det også!

Sjova sa...

Spennande å starte opp arbeidet att:-) Me sette inn nytt røyr i pipa kons i haust og har fyra som berre det i vinter. Kan anbefalast.

Når det gjeld kjøken er det mykje som er fint- så vanskeleg val ja. Innredning laga i same panel som veggane er tidsriktig og veldig sjarmerande syntes eg. Spesielt om ein har smal faspanel. Elles har eg trua på å blande litt- eit stort bord kan brukast som benk og eit fint gamalt skåp kan romme kjøkenutstyr. Så komplette kjøkeninnredningar som me har idag er vel av meir moderne art...

Lukke til iallefall! Blir gøy å sjå korleis verket skrid fram for dykk! God veke:-)

Anonym sa...

Virkelig fin jobb dere har gjort hittil...og leser at dere har mye på gang som skal gjøres.

Vi fikk satt inn rør i den gamle teglstenspipa på huset vårt. Det var godt å få unnagjort og folka som gjorde det var innmari flinke.

Gleder meg til å se flere bilder fra prosjektene der skal utføre:)