tirsdag 21. september 2010

Bilderas fra høstferien

Forrige uke hadde vi høstferie og var på Flå. Mobilen er med og det knipses bilder hist og her, så her kommer et innlegg med bilder fra kjøkkenriving, tømming av jordkjelleren og diverse annet.

Ovner m.m. fra kjøkkenet, før rive-start:


Vebjørn har opptelling av demonterte kontakter:


August fisker i kjeller-hullet:


Kjelleren før tømming:


Georg spar jord opp fra kjellergulvet:


På kjellergulvet har det tydeligvis vært steingulv en gang, men nå var dette godt begravd i jord og gamle plankebiter. Georg har løftet opp alle skiferhellene, og disse skal vi nok få bruk for en eller annen plass.


Vi var på fjellet en tur, og hadde med en gammel kjele fra en ovn. Den er nå blitt en super bålpanne!


Høst-tåke:

tirsdag 14. september 2010

Riving

Georg og guttene har høstferie og er på Flå, mens jeg er hjemme og jobber noen dager, før det blir ei ny langhelg. Været er litt blandet, og da blir det mer jobbing i huset og mindre jordbearbeiding / jakt for Georg. For noen timer siden kom dette bildet som MMS, og jeg gleder meg til å se fortsettelsen.


Nå er vegger og gulv på kjøkkenet på vei ut, og endelig er vi igang med det rommet som virkelig trenger oppussing mest. Det er mye riving først, og deretter er det en stor jobb med kjelleren, før vi kan gå i gang med å bygge opp det nye kjøkkenet.

Og her er et par bilder til:


lørdag 11. september 2010

Luft

Luft. Det heter fargen jeg valgte til stua nede. I går og i dag har jeg malt, og nå er veggene ferdige. Fargevalget er jeg veldig fornøyd med, og endelig slipper jeg å se den grusomme rødfargen som var der før. Skal se om vi får foret ut og listet vinduer etterhvert, og så få vi olje gulvet en eller annen gang senere. For nå er kjøkkeninnredning m.m. flyttet fra kjøkkenet og over til stua, og straks river vi kjøkkengulvet.


I forbindelse med klargjøring for riving på kjøkkenet, har jeg tømt ut av skap og skuffer, og dagens "funn" var noen gamle melkespann. Etter en grundig vask blir de kjempefine, og jeg ser for eksempel for meg disse på trappa, med vakre blomster oppi.


Neste store maleprosjekt inne blir loftstua. Der er nå veggene ferdig skrapt, og jeg er så vidt i gang med å skrape taket. Skjitjobb. Når jeg kommer til selve malejobben er der mye artigere, og jeg vet at det blir utrolig fint etterpå. Så der ligger motivasjonen for å gå i gang med malingsskrapa.


Georg er mye ute og kjører traktor, men siden småviltjakta er i gang (det er derfor vi har noen dager ekstra fri) blir det også litt jakting. Her er gårdagens fangst, mens i dag satte tåka en stopper. Nam nam. Gleder oss til viltmiddager senere i høst og vinter.

tirsdag 7. september 2010

Hogst, pløying og maling

Lørdag og søndag fikk vi igjen gjort unna litt av det som står på den eviglange jobblista vår. Inne i huset er taket på stua ferdig, og nå må det bestemmes farge til veggene.
Utendørs fikk vi kvistet og ryddet langs med noen av gjerdene, så da var det klart for å ta plogen i bruk på søndagen. Resultatet er mye nypløyd jord, men det gjenstår fortsatt noen mål. Videre er planen å få sådd til igjen ganske snart, så det blir grønt og fint neste sommer.

Til helga starter småviltjakta, og vi tar litt ekstra fri. Da blir det nok tid til både fjellturer, maling og litt til.