torsdag 28. juli 2011

Ferdig gulv på loftstua

Etter sliping og all jobben det medførte, så gikk Georg på med gulvolje to strøk, og her er det kjempefine ferdige gulvet vårt:


Nå tar vi et par uker pause fra Buøen. På fire uker har vi fått gjort enormt mye! Hele kjøkkenet, hele gangen, fått ferdig det andre soverommet, fikset gulvet oppe pluss mye småtteri her og der. Egentlig fra halvferdig til beboerlig på kort tid.

I dag har jeg vært ute på handling og vi er i full gang med planlegging av de neste tingen som skal gjøres. Varmtvannsbereder og wc er kjøpt inn, for nå er det vann og avløp som gjelder når vi kommer tilbake igjen.

Løk fra egen hage

Her om dagen hadde vi hjemmelaget pizza på Buøen. Veldig koselig og fint å kunne lage middager og ha ting "på stell" i huset. Og ikke nok med det, men vi kunne også gå ut i kjøkkenhagen og hente egenprodusert løk til pizzaen. Her er skrytebilde:


Ikke så store enda, men gode på smak :)

søndag 24. juli 2011

Sliping av gulv

Med kjøkken og to soverom ferdig, så ble neste store jobb å få klar en stue. Både oppe og nede var det gulv som gjensto, og etter litt vurdering kom vi fram til at vi ville prøve å slipe gulvet oppe. Så fredag reiste Georg til Gol for å leie slipeutstyr. Nå er gulvet trehvitt og ser så langt veldig bra ut :)

lørdag 23. juli 2011

Vi jobber videre...

Mens vi holder på med vårt her på Flå, går tankene våre stadig til det grusomme som har skjedd på Utøya og i Oslo. Ord blir fattige, og det er på en måte godt å noe å drive med her i huset.

Etter at vi kom i hus, så har vi fortsatt med diverse prosjekter for å få ting mer ferdig. Under trappa har det blitt bøttekott, i gangen males det for fult for å kunne få på plass skap og knagger og på kjøkkenet har vi kommet enda mer i orden.

tirsdag 19. juli 2011

Innflytting!

Etter mer enn 3 år med restaurering så her vi endelig flyttet inn i huset vårt. I går kveld kunne vi nyte et glass vin og feie at vi har nådd det største målet med hele prosjektet vårt. Nå er huset beboelig!

Mye er ferdig og mye er fortsatt bare nesten ferdig, men fra nå av sover vi i eget hus :)

Kjøkken før og etter

Her kommer endelig bilder av kjøkkenet før, underveis og etter totalrenovering. Dette rommet var svært nedslitt da vi gikk i gang med huset, og vi var tidlig klar på at her måtte det i hvertfall ny panel til. Gulvene har vi jo som kjent også skiftet, og vi har utbedret og fått en god kjeller under mesteparten av kjøkkenet. Kjøkkeninnredninga var heller ikke noe å satse videre på, så i det hele tatt så er det meste nytt her. Taket derimot har fortsatt den gamle (skjeve) panelen, så det har gikk noen utfordringer med tanke på ny innredning og taklister. Ellers er døra flyttet fra stua og hit, siden vi nå bare har åpning og ikke dør inn til stua. Kjøkkenet er fra Norema og heter Tid Hvit.




Og så kan vi jo ta med et bilde fra utgangspunktet i år, da det virkelig var på det aller verste. Kjelleren sto som en stort hull, deler av det gamle gulvet hang igjen og veggene var et begredelig syn.


Og til slutt slik det var da vi overtok huset og vi fortsatt ikke hadde begrep om hvor mange timer det skulle ta, og ikke ante hvor utrolig fint det skulle bli til slutt.

lørdag 16. juli 2011

Kjøkkenbord

Det har endelig vært noen dager med litt bedre vær, og da var det ikke annet å gjøre for Georg enn å hive seg i traktoren for å få unna litt slått. I skrivende stund fylles det opp i høytørka, før det ventes regn igjen i morgen. Ikke noe særlig å være bonde med så begredelig sommervær som det har vært i det siste.

Og siden mannen stort sett har vært i traktoren de siste dagene, mens jeg og ungene har styrt for oss selv på Buøen, så har det ikke blitt gjort all verden i huset. Dagens begivenhet var vel egentlig å få hentet fram det gamle kjøkkenbordet som har vært på gården fra gammelt av, og etter litt fixing så står det nå på plass inne på kjøkkenet.


Hva har man ellers gjort? Malt et halvt førstestrøk på ei seng, satt noe kjøkkenutstyr på plass i skapene, vasket litt gulv, luket litt ugras og sett på at ungene har lekt og herjet ute og inne. Og så har vi nytt solen mens den var framme, for nå blir det vist lenge til neste gang vi ser den.

fredag 15. juli 2011

Soverom før og etter

Endelig kan jeg vise før- og etterbilde av det andre soverommet. Gulvet ser veldig bra ut nå som malinga har tørka :) Fargene er Skandinavisk Lys på veggen, Egghvit på tak + lister og gulvet er i fargen Sand. Jeg bruker Jotun Sens på vegger, tak og lister, mens på gulvet er det Tre Stjerners Gulvmaling.

Dette var kanskje det rommet som var "best" i utganspunktet, siden det ikke ble mye brukt av forrige eier. Likevel er forskjellen enorm. Malingen var jo delvis flakket av på vegger, tak og gulv, og fargevalget var jo ikke helt min smak. De slitne gardinene som hang igjen fra forrige århundre var heller ikke med på å pynte opp før-situasjonen.

Nå har vi et nymalt rom med koselige gardiner, og jeg gleder meg til å få på plass noen møbler her.


torsdag 14. juli 2011

Soveromsgulv del 2 + mer gardiner

Da var andre strøket med maling på soveromsgulvet ferdig. Tror det blir fint, selv om noen sprekker mellom plankene som er store nok til å snuble ned i. Snart så vi kan møblere dette soverommet også. Må bare male senga først...


De siste gardinene i denne omgangen er også ferdige, og henger nå på loftstua. Så da mangler det bare å få resten av rommet like koselig som vinduet har blitt.

tirsdag 12. juli 2011

Kjøkkengardiner

Nå henger det gardiner på begge soverommene, og på kjøkkenet, og jeg er strålende fornøyd med resultatet! Litt modifisering på det siste settet med gardiner, og så er det klart for opphenging på loftstua også. Fint med salg hos Princess :)


Kvelden for øvrig ble tilbragt på kne med gulvfille i hånda, for å komme litt videre med soveromsgulvet. Kan bare si at vaskevannet bar preg av at gulvet trolig ikke har vært vasket på 20 år.

Soveromsgardin

Trenger jeg å si at jeg gleder meg til å sove på dette soverommet?

mandag 11. juli 2011

Soveromsgulv del 1

Vi har kjøpt en seng som skal stå på det minste soverommet, og Georg henter den en av de nærmeste dagene. Så da var det på tide å gjøre noe med gulvet på dette soverommet også. Utgangspunktet er et slitent tregulv med et tykt lag brun maling, som delvis har flakket av. Etter maling av tak, så har brunfargen også fått en del hvite flekker på seg. Så da har jeg krabbet rundt med malingsskrapa og pussemaskinen, og nå gjenstår bare en grundig vask før gulvet kan males.


Ettermiddagen har jeg brukt ved symaskinen, så nå blir det gardiner til huset også :)

søndag 10. juli 2011

Livstegn

På tide å gi et lite livstegn her på bloggen igjen. Det går i kjøkkenmontering og diverse annet småtteri, og nå er stort sett kjøkkent på plass. Det mangler foringer mot gulv og tak, og så mangler vi noen deler for å få på døra på innbyggyggings-kjøleskapet. Komfyren har vi heller ikke satt inn. Men vi har kommet så langt at vi ser hvor fint det blir :) Jeg lover før- og etterbilder om ikke alt for lenge...

Ellers har vi mange titall meter med lister liggende på stua for maling, slik at de er klare til å få på plass rundt omkring. Litt nå og da med dette, og litt maling av urforinger, og vips har vi fått mange ferdige vinduer og dører.

Mye småtteri sånn i innspurten, men huset blir mer og mer ferdig!

onsdag 6. juli 2011

Vi monterer kjøkken!

Endelig stabler vi på plass kjøkkenet som har stått lagret siden forrige sommer. Først polerte vi over gulvet, og så rakk vi å få noen av skapene på plass. Fortsettelse følger når vi kommer litt videre. Spennende spennende :)


mandag 4. juli 2011

Se så fint gulv!

Nå er kjøkkengulvet oljet! Dagens hovedprosjekt er gjennomført, og det ser veldig bra ut. I morgen skal det få et ekstra strøk, og så har vi ferdig gulv. Et skritt nærmere å få kjøkkeninnredninga på plass. Følg med :)


Klart for gulvolje

Slik så det ut da vi avsluttet i går, så nå er det klart for å olje gulvet:


Ellers har vi fått gjort ferdig mange småprosjekter, så som siste strøk maling på en liten del av tak og vegg oppe, malt vindusutforinger, satt inn døra til badet, fått gamle gulvbjelker opp på raktorhengeren så de kan kjøres bort fra tunet og utforinger på kjøkkenvinduene er på plass.

Ute er det skikkelig vått og vi er trege med å komme i gang i dag, men nå er det gulv som er dagens hovedmål. Det siste bildet viser typisk lunsj på Buøen, med litt pålegg og noen rundstykker på en gammel kjøkkenkrakk. Snart har vi skikkelig kjøkken og kjøkkenbord :)





søndag 3. juli 2011

Trapp

I går ble det gjort en start på skraping av den gamle trappa. Den var nær ved å gå med da vi rev kjøkkenrommet, men heldigvis berga den seg i stor grad, og nå står den igjen innimellom ny og gammel panel. Det er ikke første gangen trappa skal få ny farge, for malingsskapa fikk fram mange lag med gammel maling. En gang har den vært blågrå, og så har den fått brune trinn. Mens på sidene fins det spor etter både rødbrunt, blått, grønt og brunt. Nå er planen at den skal bli hvit og grå, samme farger som på kjøkkenet.

Tenk så mange som har gått opp og ned disse trinnene!