fredag 31. juli 2009

Storm og så sol

I går fikk vi vår del av uværet på Østlandet, og det ble ikke gjort annet på huset enn å redde presenningen som blåste av. Det regnet vannrett og ble en skikkelig innedag.

I løpet av natta roet det seg, og i dag har vi hatt kjempefint vær og fine arbeidsforhold. Til og med så vi kunne spise boller og drikke kaffe ute, og på kvelden ha middag på verandaen.

Vi er godt fornøyd med innsatsen vår: Pipa er ferdig pusset, taket er ferdig revet på forsiden, all søpla som skal til fyllinga er lastet på hengeren, taket er rettet opp og nesten klart for nytt undertak, og vi har begynt å sortere rivings-material med tanke på gjenbruk under de nye gulvene i 1. etg.


tirsdag 28. juli 2009

Halvferdig!

Juhu! Halve taket er ferdig. Nå går vi på for fult med andre halvdelden, og krysser fingrene for at sola viser seg litt mer mens vi holder på med den siden.

mandag 27. juli 2009

Litt av hvert fra oss

Vi er i gang med nytt tak, men været bremser framgangen litt. I går hadde vi mye sol, men også regnbyger, og i dag har det regnet stort sett hele dagen. Presenningen på taket er av og på, og sakte men sikkert kryper shingelen oppover taket. At det er så bratt gjør også sitt til at det ikke går så fort, men Georg og Turid jobber jevnt og trutt og er nå over halvveis.


Da sola var framme benyttet vi anledninga til lunsj på "krokodilla". Håper vi får flere sånne dager, hvor vi kan kose oss i sola.


Når det regner som værst så har vi alltids andre ting vi kan gjøre, og stuegulvet er på god vei ut. Nytt furugulv er bestilt, så da vet vi hva vi kan drive med utover høsten.


Et annnet regnværs-prosjekt var riving av deler av en kjøkkenvegg. I stedet for dør skal vi bare ha åpning mot gangen bak kjøkkenet, og med veggen nede så virker kjøkkenet mye større og lysere. Til høyre på bildet under er litt av veggen som står igjen, og her kommer ny kjøkkeninnredning.

torsdag 23. juli 2009

Kaffekos på stua

Til kaffepausen i dag kom Turid og August ned til huset med kaffe, saft og ferske lapper. Siden det fortsatt er litt vått i været, ble det kaffeslaberas inne på stua. Vi koste oss med nydelig lapper, og med tid og stunder blir nok interiøret også litt koseligere her.


Ellers så er halve taket ferdig revet, og Georg og Ole har rettet opp de værste skjevhetene. Undertaket er hentet fra Bygger'n, så nå er det klart for legging av nytt tak.


August er blitt kjempeflink med hammer og spiker, og vil gjerne være med å hjelpe til. Helst skulle han nok vært oppå taket med pappa, men det er greit å spikre litt på kjøkkenet også.

mandag 20. juli 2009

Luftig

Taket er så godt som borte, og det som kommer fram under den ødelagte taksteinen ser veldig bra ut. Tørt og fint, og ikke noe som tyder på råteskader. Georg og Ole har spadd ut enormt med sagflis (brukt som isolasjon), og nå er det rene dansegulvet på loftet. I morgen ryket siste rest av taket på vestsida, og så blir det kanskje noe pipe-fiksing (den ser ikke så værst ut!) før det nye undertaket kan hentes på Bygger'n på onsdag. Bra dag i dag, og været har holdt seg brukbart også. Vi krysser fingre for at det fortsetter sånn.


søndag 19. juli 2009

Nå ryker taket!

Regnet ha bøttet ned det siste døgnet, men i ettermiddag var det litt lettere og værmeldinga er litt mer optimistisk framover. Så da har Georg begynt å rive taksteinen av huset. Det gikk ganske raskt, og det skal ikke ta alt for lang tid å få all steinen ned.

Mens vi ventet på oppholdsvær så fikk også stuegulvet gjennomgå med motorsag og brekkjern. Under det gamle gulvet ser det bedre ut enn ventet, så vi ser lyst på å få lagt nytt gulv der i løpet av ikke alt for lenge.

Men vi tar taket først hvis været holder seg...


torsdag 16. juli 2009

På plass

Da er familien installert i huset til Georgs foreldre på Flå, og vi er klare for å gå i gang for fullt igjen! I løpet av noen dager vil vi nok rive taket, og for sikkerhets skyld har vi med store presenninger i tilfelle regn. Vi krysser fingre for go´vær, siden det er skifting av tak og slått som står først på programmet vårt.

Vi var nede ved huset en snartur nettopp, og det første som må skje er å få kjørt en runde med slåmaskinen og traktoren i tunet, for gresset er kjempehøyt!

Følg med, for nå blir det oppdateringer underveis!