mandag 24. mai 2010

Innholdsrik pinsehelg

Hjemme igjen etter pinsehelg på Flå, og bildene viser at vi har hatt ei bra helg med mye innsats.

Da vi kom opp på fredag fikk vi se alt vannet som hadde steget siste uka. Store deler av veien ut til Buøen sto under vann, og mye av jordene var blitt til en innsjø. I løpet av helga har vannstanden gått mye ned og veien er tørr, så det gikk etterhvert fint å komme seg ut til Buøen. Huset ligger på det høyeste punktet på jordet, så der har det vært tørt hele tiden.Vel nede på Buøen ble det en liten hage-innsats, med planting av rabarbra og flytting av noen små busker som nå er plassert langs med et gjerde. I vinter har rådyrene spist på epletrærne våre, men de ser ut til å ha klart seg, og begynner nå å bli grønne og sette små skudd.Innimellom snekring i låven har vi endelig fått reparert rekkverket på brua, og nå mangler det bare maling for at det skal bli godt som nytt.


Det er mest i låven vi har vært, og det har vært full innsats med bygging av høytørka. Nå ser vi virkelig at det går framover, og mye av gulvet er på plass. Når minstemann har vært sammen med bestemor har også Sigrid fått bidratt sammen med Georg og Ole, og mandag hadde vi god hjelp fra Hans Kristian.


August begynner å bli stor gutt og er med og hjelper til, og Vebjørn skulle nok også ønske at han fikk være mer med når det snekres.Til slutt et bilde av siste innkjøpet på bruket; her er gravemaskinen som vi gleder oss til å ta i bruk. Se på bildene av flommen og man skjønner at vi blant annet har mye jobb foran oss med grøfting og bygging av en bedre vei. Denne helga er den testkjørt bak låven, og med mer diesel på tanken blir det mer "øvelseskjøring".


Nå er det fire dager vanlig arbeid, og så er vi på plass igjen :)

2 kommentarer:

Hvit Villa sa...

Da er dere godt igang for sesongen! Lykke til med videre arbeid :-)

Anonym sa...

Hei,
ja dette var vel en skikkelig innholdsrik pinsehelg. Så mye dere fikk gjort, og så koselig at den yngre garde blir store nok til å være med litt!
Lykke til, og god arbeidslyst!
Hilsen fra Cathrine