fredag 25. juni 2010

Fargevalgets kvaler

Nå som soverommene straks er klare for maling, så nærmerer det seg veldig at man må bestemme seg for farger. Planen er hvite (Egghvit) tak, vinduer og lister, mens gulvet er tenkt grå (Sand?). Og så var det veggene da, der er det jo omtrent er en million farger å velge mellom. Romatikk? Hvit narciss? Eller...?

Og så var det dette med glansgrad på malinga da. En type maling på taket, en på lister, en på vegg og en type på gulv?


Gårdagens handlerunde endte opp med grunning, pensler, maleteip og sparkel, og så får man tenke noen runder til på fargevalg mens man går i gang med grunning.

Andre innkjøp for denne helga ble sanitærbark til utedoen og en ekstra vannkoker for at det skal gå dobbelt så raskt å varme opp vaskevann. I kveld setter vi kursen oppover dalen igjen, og så får vi håpe det blir nok ei effektiv arbeidshelg.

2 kommentarer:

Cathrine sa...

Hei!
Farger er utrolig vanskelig! Jeg tenkte og tenkte og tenkte i mange år - æresord. Når det kom til stykket, og vi skulle begynne oppussingen, måtte jeg bare ta noen valg. Og erfaringen jeg fikk var at det første jeg hadde sett på, var det jeg endte opp med, og som jeg ble veldig fornøyd med også!

Vi har brukt oljemaling, og er superfornøyd med det! Glans på vegger, tak og dører er 40, og karmer og noen lister 80. Det glinser og skinner og er veldig fint synes vi. Glansen taper seg etter noen år også, slik at det kan være greit å dra på med litt ekstra glans slik at det ikke blir veldig matt etter at tidens tann har gjort sitt. Men det er jo smak og behag!

Lykke til med malingen! Dette er jo "sjarmøretappen"!

Hilsen fra Cathrine

Hvit Villa sa...

Ikke så lett å bestemme seg! Jeg planla eggehvite tak i loftstua, men etter å snakket med en maler fikk jeg beskjed om at det var fy-fy! Tak skal visst være helt hvite. De ble det også, og jeg er vel enig med maleren igrunn. Bare noe å tenke på kanskje? Lykke til uansett :-) Ps. Helblanke tak og taklister kan være veldig lekkert! Har det på badet, og det er jo så lett å holde rent også. klem