torsdag 15. juli 2010

Bilderas

Denne uka har det skjedd mye her, og kamera er med for å ha bilder til bloggen vår. Så her er et lite bilderas av det vi holder på med og hvilke overraskelser man kan møte i et gammelt hus.

Det andre soverommet er også ferdig malt nå (bortsett fra gulv), og da var det klart for å begynne å flytte på møbler så loftstua blir klar for grunnarbeid og maling. Det er ikke mange møbler som har fulgt med huset, men vi har blant annet en gammel kommode. Den er nå nyvasket og mangler bare nye håndtak på skuffene.Utedoen i stabburet er tatt i bruk, og jeg må bare få skryte litt av utsikten en sommerkveld like etter solnedgang. Ikke mange som kan sitte på do med døra på gløtt og så vakker utsikt.


Så var det dette med overraskelser i gamle hus... Vi er i gang med nytt gulv på stua nede, og startet denne jobben med å fylle opp høydeforskjellene i jordkjelleren med knust gammel t akstein (vi er gode på gjenbruk!) Det nye gulvet trodde vi at vi skulle legge på de gamle gulvbjelkene, men der tok vi feil. Vi viste at det gamle gulvet var skjevt, men at dette skyldtes at bjelkene var råtne i endene var vi ikke klar over. Så da var det ikke annet å gjøre enn å ta fram motorsaga. Etterpå ble det handletur til Bygger'n og nå er det forskalt og støpt skikkelig mur langs veggene og vi har et veldig bra utgangspunkt for nye bjelker. Det ble noe ekstra-arbeid, men så får vi til sist en mye bedre løsning.

I dag har vi hatt koselig besøk, og litt ekstra pauser i jobbinga må man da ha. Nystekte vafler smakte veldig bra! Og når arbeidsfolket er ivrige jegere, så passer det bra å skyte litt på blink også :)På Bygger'n ligger vindusforinger og venter på å bli hentet, loftstua roper etter maling og det er klart for snekring på stua. Ser ikke ut til at vi blir arbeidsledige de kommende dagene heller. Og i skrivende øyeblikk er Georg ute på jordet med kunstgjødsel, så det blir sikkert seint nok i kveld også.

5 kommentarer:

Hvit Villa sa...

Moro å følge dere! Kommoden var helt nyyydelig. Kommer til å bli veldig bra, litt ekstra blir det vel alltid med gamle hus (har vi erfart). Etterisolerer dere ikke når dere har gulvene oppe? God sommer videre!

nr14 sa...

Skjedd masse her siden sist jeg var innom. Synd med det ekstraarbeidet på gulvåsene, men som du skriver så blir det en bedre løsning nå etterpå. Håper dere får noen fine sommerdager:)

shg sa...

Til Hvit Villa:
Jo, det blir isolering. Det er egentlig grunnen til at vi tok opp gulvet i det hele tatt. Så planen videre omfatter et godt lag med Glava under det nye furugulvet. Bilder kommer sikkert :)

Hvit Villa sa...

Hihi, godt! Var litt redd dere gjorde hele den jobben og satt igjen med kalde gufs :-) Barnesengen er vist fram på tidligere innlegg, link følger. Gleder meg til å se mer! http://hvitvilla.blogspot.com/2010/05/gammel-barneseng.html

Sjova sa...

Og gøy å sjå kva de gjer!! Utruleg flinke:-)Blir så fint med dei ljose fargene, og kommoden var herleg. Kjenner meg att i alle dei uforutsigbare utfordringane som dukkar opp undervegs- men sjeldan rådlaus, eller kva?!

Lukke til vidare- eg fyljer ivrig med:-)