torsdag 8. juli 2010

Ferieoppdatering

Ferien er i full gang, og vi jobber for fullt. Men det sies jo at å ha ferie er å gjøre noe annet, og dette er jo ikke de vanlige jobbene våre. De siste dagene har Sigrid grunnet tak og vegger på begge soverommene, og nå gjenstår bare litt sparkling før det er klart for skikkelig maling. Takmaling er kjøpt inn, og på bordet ligger en haug med fargekart og fargeprøver, så i løpet av kort tid blir det også bestemt farger og kjøpt maling til veggene.Mens Sigrid har stått i gardintrappa, så har Georg stort sett vært ute på jordet med traktoren. Nå er høyet slått, høytørka går for fullt og endelig ser vi at det meste er på plass etter all jobbing i låven de siste månedene.
I dag kom vårt nye kjøkken, og det er inntil videre stablet på plass i en krok. Der får det vente til det en dag blir klart for å montere det... Først skulle vi bare ha gjort det ene og det andre og enda litt mer. Men vi tar det som det kommer, og en dag blir det kjøkken også :)


Ny oppdatering når ssoverommene er enda mer ferdige, og man igjen finner det for godt å dra fram pc'n. Den er lite i bruk nå om dagen, siden vi heller prøver å få gjort mest mulig mens vi er her.

4 kommentarer:

Hvit Villa sa...

Dere er jammen flinke! Vi med gamle hus m¨å vel bare finne oss i å bruke feriene til hjelp.. Her holder vi på med barnerom etter å ha revet hele den ene delen av andreetasje for å etterisolere og rette opp gammelt slurv. Lykke til og god sommer :-)

Anonym sa...

Du har snakket mye om tak i de par siste innleggene, men jeg regner med det er himlinger du mener. Taket er på toppen av huset og beskytter det mot elementene. Innvendig i huset har du himlinger. Det er disse man maler. ;-)

shg sa...

Til anonym:
Nå har jeg sjekket bokmålsordboka på ordet "tak", og så vidt jeg kan se kan man bruke ordet om både utvendig og og innvendig tak.

tak n1 (norr þak)
1 den øverste og avsluttende delen av en bygning til vern mot nedbør salt-, skråt- / måke snø ned fra t-et
2 den øverste, dekkende delen av et rom, himling


Og det heter da takmaling og taklampe...

-shg-

Line sa...

Nå er dere i full gang. Høyet er på vei inn og tak og vegger får farge! Godt jobba!