onsdag 24. august 2011

Vann og avløp og mye mer

Forrige uke var vi tilbake på Buøen igjen, og hadde en "ferieuke" hvor vi igjen fikk gjort masse! Sigrids foreldre var med, og når man har maskinkjører på besøk så er det graving som står øverst på arbeidslista. Målet var å få på plass avløp og infiltrasjonsannlegg, og ellers se hvor langt vi rakk med resten av rør / vann.

Vebjørn fikk kjøre gravemaskin sammen med morfar, og det var stor stas:


Her er tanken på plass:


Det ble også tid til å fikse på veien, som bare har litt dårligere og dårligere denne sommeren. Veien var lavere enn jordene på begge sidene, og med så mye regn som vi har hatt så samlet det seg mye vann i de elendige massene som var på veien (matjord). Nå er det grøftet og kjørt på en del masser, og veien er bedre enn noen gang. Fortsatt trengs det mer masser for at det ikke skal flomme over i de verste periodene, men det får vi ta i neste runde.


Kjellertrapp måtte til når det skulle jobbes med avløp:


Kobling av avløpsrør fra kjøkken og framtidig bad:


Til middagsmåltidene denne uka har vi spist egenprodusert mandelpotet. De har blitt store og fine, og smakte kjempegodt. August viser stolt fram:


I grønnsakshagen har også nepene blitt så store at vi kunne smake:


Inne har vi kommet litt videre med gangen, hvor skohylle og knagger er kommet på plass. Godt å ha bra med hengeplass når huset er fult av folk. Nå mangler vi bare skapdører og lister, og dette er også snart på plass.


Fredagen hadde vi besøk av Ronny og Kim fra Stians Pipeservice, og nå har vi ny pipe. I hvertfall innvendig. De har satt ned nytt keramikkrør i pipa, tilrettelagt for to ovner og murt igjen alle åpninger som ikke skal brukes mer. Så da er vi klar for vinteren, når vi bare får satt inn ovner også.


Siden det ser ut for at vi ikke har tid til å ordne trapp utenfor ytterdøra med det første, så bestemte vi oss for å legge heller og grus på et område utfor døra, så det blir litt renere og penere der. Hellene er av de som ble tatt opp fra den gamle jordkjelleren. Resultatet ble veldig bra, og jeg ser ikke bort fra at de kan bli liggende der en stund...


Når avløpet var på plass, og vi også hadde fått innlagt kaldt vann, gikk Georg i gang med å montere do på badet. Alt er veldig midlertidig, men nå er det på plass, og det er supert å slippe å måtte gå på utedo seint om kvelden i regn og blåst. Utover høsten skal vi i gang med resten av badet, - vi må bare få noen halvferdige prosjekter helt ferdig først.


Det er revolusjonerende å ha avløp og innlagt vann, særlig når det kommer til matlaging og barnestell. Nå slipper vi å hente vann for den minste ting, og er det noe som må skylles opp, så er det bare å skru på springen.

Tusen takk for hjelpa denne uka! Neste gang satser vi på mindre jobbing og mer avslapping :)

1 kommentar:

Ingrid sa...

Som dere står på! Flott at dere får så fin hjelp, det trenger man, for det er ikke småtteri å skulle gjøre så mye selv. Jeg kjenner meg igjen i det du skriver om å få vann i huset. Det var virkelig en milepæl og letter byggeplasslivet veldig!

Jeg ser jo at huset begynner å ta form, og det blir så fint! Dere er jammen flinke!! Fine unger har dere også, og det ser ut som de koser seg i kjøkkenhagen. Innhøsting av egen grøde er koselig sensommeraktivitet. Hos oss (meg, heter det vel strengt tatt) er det et stort savn at vi ikke rakk noen kjøkkenhage i år. Ikke var det plass pga uferdig tomt, og dessuten var gartneren opptatt med å produsere og føde en unge, så da går det sån. Men nytt år, nye muligheter ;)

Ingrid :)