tirsdag 23. oktober 2012

Utbedring av veien

Etter noen dager med regnvær var det igjen blitt ganske sølete forbi stabburet, der man kjører inn i tunet vårt. Her var det bare matjord og vi har flere ganger kjørt oss fast med bil når det blir for ille. Derfor bestemte vi oss for å gjøre noe nå, både for å få vekk litt gjørme i denne omgangen, og for å unngå problemer til våren når tela går.

Georg starta gravemaskinen og skrapte av det øverste jordlaget. Deretter hentet han steinmasser i bekken oppe ved veien og så var det fram med krafsa for å få det nogen lunde jevnt og få vekk de største steinene. På toppen la han ut noe grus som vi hadde liggende i en haug. Hele familien ute i regnet, med krafser, river og trillebårer. Det ble våte og skitne unger, men så fikk vi mye bedre vei til slutt da.1 kommentar:

Åshild i bestemors hage sa...

Sånn var det her også. Før, med lite biltrafikk fungerte det sikkert greit med hardstampet jord i veien, men etter et kraftig regnvær i verste byggeperioden bestemte vi oss. 40 cm jord/leire på en del av tunet ble byttet ut med pukk og subbuss.