mandag 22. september 2008

Før og etter!

Endelig kan vi vise fasadebilder for hele huset, før og etter sommeren / høstens restaurerings-innsats. For nå er vi endelig helt ferdig utvendig, med nye vinduer, ny kledning og et strøk oljedekkebeis. Bildene sier sitt, men vi må få lov å legge til at vi syns det er blitt veldig fint, og vi er godt førnøyde :)

Med dette kan vi gå vinteren i møte med god samvittighet, og samle mot til å gå i gang på resten av jobben. For det er mye arbeid igjen... Ute er det hovedsaklig taket aom gjentår, mens inne er det absolutt alt igjen. I helga fikk vi støvsuger, og så får vi se om vi begynner å puske litt innendørs etterhvert. Det er mye som skal vaskes og males. Taket ute og skifting av gulvene i første etasje er neste stor-jobb, men det får vente til våren.


11 kommentarer:

Anonym sa...

wow for en jobb! men så fint d ble! dokk ha fortjent ei pause no ja, men vente i spenning på videre oppussing:) arti å følge me! håpe alt står bra te, sjøl om august er litt pjusk i dag (så d på facebook). klem

Anonym sa...

Imponerende arbeid:)

Gleder meg til å følge med på fortsettelsen.

Laila sa...

For en jobb dere legger (og har lagt) i dette huset. Jeg elsker slike gamle hus, de har en sjarm som man vanskelig kan gjenskape i et nytt hus.
Hvor gammelt er dette huset? Jeg ser dere har skiftet fra sveitser vinduer til empire, så jeg lurte på om huset er eldre enn det ser ut til ved første øyekast?

Sigrid sa...

Takk for koselige komentarer!

Svar til Lailas lille rike:
Vi vet ikke sikkert hvor gammelt huset er, men ca 100 år kanskje. Det har muligens vært flyttet, og muligens påbygd fra ei mindre hallingstue. Husene i omrdået, fra den tiden, har litt ulike vinduer, så vi endte opp med å skifte fra en type til en annen. Ingen vil tenke over det etterpå, og de nye vinduene blie kjempefine til huset :)

Laila sa...

Ja, de nye vinduene er flotte (har lignende på mitt hus), og som du sier, ingen kommer til tenke på det etterpå. Spesielt om det er andre lignende hus som har forskjellige vindustyper. Håper du forsto at det var nyskjerrighet og interesse som fikk meg til å spørre. Jeg mente ikke å kritisere!

Cloudberry sa...

Nydelig hus!
Drømmer om et gammelt hus selv...
Er så fælt å se på alle de gamle, vakre husene som bare står og forfaller rundt omkring.

ANETTESHUS.COM sa...

Oj,oj, så fiiint det blir!! Men for en jobb!?

Takk for hyggelig hilsen på bloggen min! Jeg har tegnet huset selv, men har fått en arkitekt til å lage de byggtekninske tegningene.

Masse lykke til videre med det videre resaureringsarbeidet!
Klem Anette

Jeg linker:)

gamlamejeriet sa...

Vilket fantastiskt jobb ni gjort! Hittade just er blog. Skriv mer skulle jag vilja säga för jag vill veta så mycket, men ni kanske inte hinner...

Camilla sa...

Huset blir nydelig. Gleder meg til å se hvordan det blir innvendig. :)

Skjåk spel og dansarlag sa...

så fint som det blir! godt jobba, kjem til å glytte innom for å sjå på framdrifta. Nå har sola snudd og det går ein dag om senn til de kan vera i full gang att.

LIVS LYST sa...

Utrolig!

Men tipper dere har mye å gjøre...
Men så er jeg også sikker på at det blir fantastisk til slutt!!!

Hilsen Ljo :O)