mandag 5. oktober 2015

Høstferie

Vi har hatt noen dager høstferie, og hatt koselig besøk av Sigrids foreldre. Først styrte vi her hjemme noen dager, og så var vi på setra i helga. Nydelig høstvær, selv om det begynner å bli kaldt natt / morgen / kveld. Som vanlig hadde vi noen prosjekter å holde på med...

Siden det begynner å bli kaldt, og det tidsvis har vært litt ruskete vær, så ønsket jeg å få bygd ei luke i hønsehuset, i stedet for at ytterdøra skulle stå åpen hele tiden. Her er resultatet. Det ble kjempebra, og hønene ser ut til å like løsningen. Ellers kan jeg meddele at hønene, i hvertfall et par av de, har begynt å legge egg! Stor stas!!


 

På setra fikk vi gjort fantastisk mye. Vi har sett en stund på de skjeve funfamentene på fjøset (uthuset til seterbua), og tenkt at noe burde gjøres. Se på steinfundamentet bak Dagfinn, på det midterste bildet under... Denne helga hadde vi med en gammel telefonstolpe, motorsag og et par jekker. Nå har bua fått 8 nye fundamentert, og vi kan komme opp etter en snøvinter uten å lure på om fjøset står eller ikke.

I tillegg til fjøset, så har vi (mest Liv, mamma til Sigrid) stablet opp muren som delvis var rast sammen under verandaen. Veldig fint ble det. Og så har vi montert solcelleanlegg! Nå blir det mulig å ha litt belysning, og annet småtter som gjør ting litt enklere.


 
 
Innimellom jobbinga så har vi koset oss masse i god-været. Grilling på bålet hører selvfølgelig med. Georg gikk jeg seg et par jaktturer og kom fornøyd tilbake med fjør i sekken. Det var masse moden blåbær, så det har vi plukket både i bøtte og munn :)Ingen kommentarer: